25. feb, 2012

Vilket SPORTLOV !

HÄRMED FÖRKLARAR JAG "HÄST SPORTLOVET" AVKLARAT 

Mycket rida blev det under de här dagarna! Hästarna fick EN vilodag på 7 dagar! Och Saela och Aska fick gå dubbla gånger vissa dagar! Och det var blandat med jobbiga och mindre jobbiga turer. De låg ungefär på 1 timme. Men de verkade inte gnälla så speciellt mycket, de kom till oss i hagen tidigt på morgonen för att bli fångade så att de fick följa med! Det är så härligt när de vill följa med, så man slipper springa runt och försöka fånga dom! 

Tänkte berätta lite kort om varje häst hur de har skött sig under lovet.
 Kostur: Var otroligt duktig med tanke på att han inte blev riden så mycket på hans förra ställe, så hängde han med i täten och verkligen ville framåt! Dock lossar han otroligt mycket päls, vi är säkert inne på andra ica kassen. 

 

Aska: Var pigg och busig som vanligt, men ändå skötte hon sig bra. Fick till en väldigt bra tölt när jag red henne ensam på vägen, i uppförs backe så hon verkligen fick jobba. Ett stort + till henne!

 

Sunna: Säger bara lat, lat och lat, men ändå ryckte hon upp sig i slutet av veckan. Då hängde hon på Thengill's snabba skritt. Vilket inte är helt lätt! Hon fick jobba mycket med klättring så att hon stärker ryggen och mycket trav så konditionen förbättras! Och jag får inte glömma berätta att Clara en kär vän ramlade av henne.(Sunna är Claras gamla häst) Vi klättrade ner för ett litet berg i skogen och sadeln åkte fram så när vi kom ner på vägen igen hängde hon under magen på Sunna. Det såg för roligt ut ska ni veta! Men hon klarade sig oskadd, så det var bara att sätta upp sadeln igen och rida vidare!

 

Saela: Säger bara oj oj vilken bra kondition hon har! Med en stor insats att gå med dubbla gånger ett flertal gånger utan en enda tendens till grinighet! Förövrigt är hon som vanligt, går överallt och gör det hon blir tillsagd! Thengill: Han är som vanligt pigg och vill alltid följa med! Har blivit en hel del tränad i tölt och det går mycket bra! Har blivit riden av många olika den här veckan och jag tror han tycker det är kul. För han sträcker på sig och är den finaste! Vi har också upptäckt att han har en vinnarskalle som heter duga!  

Idag lördag fick hästarna en väl förtjänt vila! 

Senaste kommentaren

08.07 | 14:14

Hej måste tyvärr avboka mig och Carina , vi skulle rida måndag den 11/7 kl 18.00
Mvh Lena

03.05 | 04:29

Finns möjlighet för tre hästvana tjejer på 30+ att rida valsjöritten under kristihimmel? Vi har egna islandshästar men vill gärna komma ut på lite nya äventyr.

23.04 | 17:17

Hej, skulle vilja rida tillsammans med min brors dotter (16år). Vi har ingen större ridvana. Gärna söndagen den 15 maj.
Med vänlig hälsning, Margareta

23.04 | 17:15

Hej,
Jag skulle vilja rida en tur tillsammans med min brors dotter (16 år). Ingen av oss är särskilt ridvan och jag kan om det behövs gå bredvid henne. Jag vill så gärna introducera ridning för henne

Dela den här sidan